Dit zijn wij

Al 100 jaar voor heel Nederland

Op 21 juli 2023 bestaat AVROTROS 100 jaar. In 2022 zijn de voorbereidingen gestart om dit bijzondere feit te vieren met heel Nederland. Het jubileum is ook het startsein om AVROTROS nog meer te positioneren als een onmisbare omroep in het bestel. In nauw overleg met de Vereniging is er een meerjarenstrategie opgesteld om de omroep verder te profileren. Via een campagne, onze programma’s en evenementen door het hele land vieren we samen met al onze leden, kijkers en luisteraars dat AVROTROS de omroep voor cultuur en rechtvaardigheid is.

Wat doet AVROTROS?
AVROTROS ondersteunt de samenleving door ons land te verrijken met een breed aanbod van toegankelijke programma’s over kunst en cultuur die bijdragen aan binding en beschaving. We werken aan een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving en komen in actie als deze wordt ondermijnd. We voelen ons verantwoordelijk voor het collectief en stimuleren daarom in al onze programma’s en activiteiten de gezamenlijke beleving van alle inwoners.

Zo doen we dat
Onze programma’s en activiteiten zijn herkenbaar door hun toegankelijke toon en vorm, waardoor iedereen mee kan doen. De content van AVROTROS wordt altijd onafhankelijk gemaakt, is van hoge kwaliteit en uitnodigend en constructief van aard. Met onze programma’s en activiteiten faciliteren we interactie en ontmoetingen en stimuleren we een actieve deelname aan onze samenleving.